Warsztaty kulinarne. Jesienne warzywa i kasza na okrągło.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza Was na warsztaty kulinarne w nowej odsłonie. Wraz z Marta Dymek, każdy z Was przygotuje samodzielnie wszystkie dania.
Tematem warsztatów o godzinie 11:00 będą jesienne warzywa. W menu znajdziecie: czipsy z jarmużu, carpaccio z selera z tymiankiem, idealne falafle oraz pieczone warzywa z buraczanym hummusem.
Tematem warsztatów o godzinie 15:00 będzie kasza na okrągło. W menu znajdziecie jaglany waniliowy koktajl, karobowy budyń jęczmienny z pieczonymi śliwkami, sałatkę z kaszy gryczanej i pieczonych buraków z migdałowym twarożkiem oraz pęczotto z dynią.
Marta Dymek: blogerka, autorka kulinarnego bloga Jadłonomia.com. Od trzech lat prowadzi swoją stronę, na której dzieli się wegańskimi przepisami oraz wskazówkami na temat roślinnego gotowania. Współpracuje z nowojorskim kwartalnikiem kulinarnym Chickpea Magazine. Jej teksty publikowano w Magazynie Smak, Magazynie Kuchnia, Świecie Win, Ricie Baum oraz Magazynie Vege. Walczy o poważne traktowanie kuchni wegańskiej i równouprawnienie warzyw.
Termin warsztatów:
9 listopada (sobota) godz. 11:00-14:00 oraz 15:00-18:00
Cena: 130zł/os.
Zapisy pod adresem: warsztaty@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: