WARSZTATY KULINARNE – KUCHNIA GRUZIŃSKA z VEGA MUNDI
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na podróż do Gruzji. Smaki i aromaty tego kraju są tak unikalne i charakterystyczne, że nie można ich pomylić z żadnymi innymi. Szczęśliwie dla nas, Gruzini wykorzystują w swojej kuchni prawie te same produkty co my, tylko doprawiają i łączą je zupełnie inaczej. Podczas warsztatów przygotujemy:
Adżapsandał po swanecku
Lobio – gulasz z czerwonej fasoli z orzechami i granatem
Phali z marchewki i phali ze szpinaku
Roladki z bakłażana z orzechami i granatem
Sos bażi
Ciasto z fasoli
Deser z suszonych śliwek i orzechów
Warsztaty prowadzi Iwona Grabowska z Kolektywu Vega Mundi z Wrocławia. Pasjonatka kulinariów, ziół, dzikich roślin jadanych i fermentacji. Inspiruje się roślinną kuchnią z różnych zakątków świata bazując na produktach lokalnych i sezonowych. Trenerka i organizatorka wielu projektów edukacyjnych i wydarzeń kulinarnych. Przez kilka lat prowadziła projekty rozwojowe na Kaukazie, a sekrety gruzińskiej kuchni poznawała u wielu gopodyń i w zaprzyjaźnionych gospodarstwach agroturystycznych.
Termin warsztatów:
14 stycznia (sobota) godz. 10:00 – 13:00
Cena: 150zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: