WARSZTATY KULINARNE – KUCHNIA WEGAŃSKA
Roślinna, zdrowa kuchnia wcale nie jest taka trudna, jak wszystkim się wydaje!
W swojej kuchni z łatwością możesz wyczarować pyszne, pełne smaku i wartości odżywczych posiłki, które z pewnością pokocha Twoja rodzina. Zwykłe, niepozorne warzywa zamienimy w pomarańczowe kopytka, różowe burgery czy zielone naleśniki.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kuchni wegańskiej. Wszystko, co ugotujemy będzie pozbawione nabiału, glutenu i rafinowanego cukru, dlatego idealnie sprawdzi się w kuchni małego (i dużego) alergika. Kuchnia bez tych wszystkich substancji wciąż nie straci najważniejszego, czyli smaku!
Przepisy nie zawierają glutenu, nabiału i rafinowanego cukru. Może się jednak zdarzyć, że jakiś produkt używany na warsztatach będzie zawierał śladowe ilości glutenu.
Wraz z Iną Rybarczyk przygotujemy:
Krem z topinamburu z gruszką
Naleśniki bazyliowe z buraczanym pesto
Kopytka z batatów ze smażoną szałwią
Burgery buraczane z salsą z mango
Babeczki marchewkowe ze śmietaną kokosową
Mus czekoladowy z czerwonej fasoli
Ina Rybarczyk – autorka bloga truetastehunters.com. Pasjonatka kuchni roślinnej, pozbawionej pszenicy i rafinowanego cukru. Na swoim blogu pokazuje, że zdrowie i smak mogą iść ze sobą w parze, a zdrowe słodycze istnieją i wcale nie tak trudno je przygotować. Podkreśla, że gotowanie i jedzenie powinno być przede wszystkim przyjemnością, a przygotowywanie wspólne posiłków łączyć ludzi. Na swoich warsztatach zapewnia pełne zdrowia, pyszne jedzenie oraz cudowną i ciepłą atmosferę.
Termin warsztatów:
23 maja (wtorek) godz. 18:00 – 21:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: