WARSZTATY KULINARNE – GOTOWANIE Z KISZONKAMI
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty gotowania z kiszonkami z Michałem Kępińskim. Kiszonki to nie tylko produkt, który możemy jeść samodzielnie. W Polskiej tradycji wiele jest potraw przygotowywanych na kiszonkach jak żur, bigos czy chłodnik. Poprzez kiszenie różnych warzyw czy owoców tworzymy nowe smaki, które możemy stosować również w codziennym gotowaniu. Podczas warsztatów uczestnicy dowiedzą się jak wykorzystywać różne kiszonki w kuchni i jak tworzyć z nich pyszne potrawy.
Menu warsztatów:
Kiszone marchewki z masłem orzechowym
Tatar wołowy z kimchi na maślance i chipsami z zakwasu gryczanego
Zupa z kiszonek z jajkiem w koszulce i pastą miso z fasoli wrzawskiej
Smażony pstrąg z potrawką z kiszonej rzepy i liści kalafiora z daktylami, gruszką i kminem rzymskim
Śmietankowe parfait z ogórkiem małosolnym i piklowanym bzem
Michał Kępiński – miłośnik i znawca fermentacji. Kisi wszystko – od warzyw po kwiaty, liście, orzechy czy ryby i wykorzystuje przy tym przeróżne metody. Od lat związany z warszawską gastronomią, aktualnie szef kuchni restauracji usytuowanej na warszawskim Powiślu. Doświadczenie zdobywał w odznaczonej gwiazdką Michelin restauracji KOKS położonej na Wyspach Owczych, a także w trzygwiazdkowej restauracji Maaemo w Oslo. Od 2 lat wraz z łotewskim szefem kuchni Dzintarsem Kristovskisem wydaje kolacje degustacyjne, których tematem przewodnim jest idea fermentacji.
Termin warsztatów:
20 stycznia (sobota) godz. 10:00 – 13:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: