Po | Wt | Śr | Cz | Pt | So | Nd |
---|---|---|---|---|---|---|
01 | ||||||
02 | 03 | 04 | 05 | 06 | 07 | 08 |
09 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na wyjątkowe warsztaty kulinarne z Anią Włodarczyk, autorką bloga Strawberries form Polad. Wydarzenie związane jest z promocją najnowszej książki kulinarnej „Retro kuchnia”, która opowiada o kuchni przedwojennej. Wracamy więc do bogactwa smaków, składników i nieoczywistych połączeń w delikatnie współczesnym wydaniu.
Na warsztatach wspólnie przygotujemy:
Kalafiory i brokuły au gratin z wytrawną kruszonką (1937)
Pieczarki faszerowane szpinakiem, suszonymi pomidorami i pietruszką (1911)
Sznur zaparzany - retro ciasto ptysiowe z warstwą rodzynek i migdałów (1870)
Zefir - deser z bezikami, bitą śmietaną i owocami (1870)
Klasyczne magdalenki z nutą cytryny (1937)
Legumina z kaszy mannej z sosem owocowym (1929)
Termin warsztatów:
7 kwietnia (sobota) godz. 10:00-13:00
Cena: 170zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Anna Włodarczyk – z wykształcenia prawniczka, od 2007 roku prowadzi blog Strawberries from Poland, na którym łączy trzy pasje: pisanie, kulinaria i fotografię. O kulinariach pisuje do magazynów i portali internetowych, zajmuje się też fotografią kulinarną. Kolekcjonuje stare książki kucharskie. Autorka książek „Zapach truskawek. Opowieści rodzinne” oraz „Retro kuchnia”.