WARSZTATY WIEDZY O PIWIE

Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty wiedzy o piwie, które poprowadzi piwowar Wiktor Staszewski. Warsztaty są skierowane do wszystkich miłośników piwa, którzy chcieliby zostać wtajemniczeni w różnorodność piwnego świata. Uczestnicy dowiedzą się jak degustować piwo i oceniać jego jakość. Poznają style piwatechnologię produkcji i jego historię oraz różnice między browarami rzemieślniczymikompanijnymiregionalnymi oraz restauracyjnymi. Warsztat będzie połączony z degustacją różnych piw, która umożliwi świadome korzystanie z trwającej „rewolucji piwnej”.

Piwa do degustacji:
Pils - Pils z browaru Gzub
Witbier - Witbier browaru Podróże Kormorana
Vermont IPA - Hazy IPA z Browaru Golem
Belgian Strong Ale - Chimay Blue z browaru Chimay
Lambic Owocowy - Oude Kriek z browaru Boon
Coffee Stout - CoffeeCat z browaru Rockmill
Russian Imperial Stout - Legendy Króla z browaru Jan Olbrach Rzemieślniczy

Piwo na prezent
Quadrupel - ABT 12 z browaru St. Bernardus

Termin warsztatów:
5 czerwca (wtorek) godz. 18:00 – 21:00
Koszt: 150zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl 

Wiktor Staszewski – pasjonat, piwowar, entuzjasta piwa rzemieślniczego. W 2012 rozpoczął edukację piwną odwiedzając wiele browarów w Belgii, Holandii, Francji, Niemczech oraz Polsce, degustując ponad 5000 różnych piw. Odbył miesięczny staż w browarze Brasserie de Bastogne w Belgii, gdzie był przyuczany jako piwowar i technolog. Zwycięzca Kuźni Piwowarów 2016 w kategorii Saison. Na co dzień związany z browarem Gzub, gdzie jest piwowarem.  

© SPOT 2008. Projekt strony: Adam Żebrowski. Wykonanie strony: Odd Web Things. Fotografie: Małgorzata Opala