KURS WINIARSKI WSET: LEVEL 3

Poznaj świat win na poziomie WSET 3 w SPOT. z Adam Pawłowski, pierwszym Polakiem z tytułem Master Sommelier i współautorem bestsellerowej Gościnność.

Zaawansowany kurs dla osób pracujących w branży winiarskiej i gastronomii oraz dla niezwiązanych z branżą miłośników wina. Kierowany do osób, które chcą pogłębić wiedzę winiarską. Kurs szczegółowo porusza tematykę uprawy winorośli i produkcji wina. Na kursie zdobędziesz umiejętności opisywania i oceny win pod kątem ich stylu i jakości. Po zdanym egzaminie otrzymasz certyfikat oraz pin WSET i będziesz mógł używać certyfikowanego loga WSET.

Czego się nauczysz:

Unit 1:
• podstaw produkcji wina: lokalizacja, uprawa, produkcja, dojrzewanie, butelkowanie
• wpływu powyższych czynników na charakterystykę kluczowych win: spokojnych, musujących, wzmacnianych
• jak aplikować zdobytą wiedzę w celu opisywania stylu wina i jego jakości
Unit 2:
• jak degustować wina, opisywać ich charakterystykę i oceniać ich jakość używając WSET Level 3 Systematic Approach to Tasting Wine® (SAT)

Realizacja kursu:
• na kursie zdegustujesz minimum 70 win
• otrzymasz książkę, ćwiczenia i dodatkowe materiały dydaktyczne
• dla kwalifikacji na tym poziomie zalecane są minimum 54 godziny nauki we własnym zakresie, w tym 32,5 godzin zajęć kursowych
• dodatkowo otrzymasz bezpłatnie egzemplarz książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”

Egzamin:

Unit 1 – test jednokrotnego wyboru (50 pytań) i arkusz 4 pytań wymagających odpowiedzi pisemnych w formie krótkiego eseju.
Unit 2 – ślepa degustacja dwóch win

Egzamin trwa 2,5 godziny i odbywa się w języku angielskim. Kandydaci, którzy zdobyli minimum 55% punktów otrzymają certyfikat ukończenia kursu.

Warunki uczestnictwa w kursie:
Zaleca się posiadanie WSET Level 2 Award in Wines and Spirits lub prezentowania wiedzy na podobnym poziomie. Uczestnik musi być w wieku uprawniającym go do konsumpcji alkoholu żeby wziąć udział w degustacji, natomiast nie wyklucza to jego z uczestnictwa w kursie.

Terminy:
23 kwietnia (wtorek) godz. 9:00 – 16:00
24 kwietnia (środa) godz. 9:00 – 16:00
6 maja (poniedziałek) godz. 9:00-16:00
7 maja (wtorek) godz. 9:00-16:00
13 maja (poniedziałek) zajęcia + egzamin godz. 9:00-16:00

Koszt: 3 500 zł
Zapisy: http://adampawlowskims.pl/rejestracja-na-kursy-wset/

Adam Pawłowski – pierwszy Polak z tytułem Master Sommelierem, którym może się poszczycić zaledwie 239 osób na świecie i uznaje się go za najwyższy poziom kwalifikacji w dziedzinie wina. Szlify w branży zdobywał w Northcote, restauracji odznaczonej gwiazdką w prestiżowym przewodniku Michelina. To właśnie tam, przez 6 lat, jako Head Sommelier zarządzał jedną z najlepszych kart win w Wielkiej Brytanii i dowodził grupą jednych z najbardziej utalentowanych sommelierów w kraju. Jest członkiem Stowarzyszenia Sommelierów Polskich, Artisanem dla Atelier Ruinart, członkiem Academy of Food and Wine Service, Coteaux de Champenoise i Chaine de Rotisiers. Co roku sędziuje dla magazynu Decanter (Decanter Wine Awards) i w konkursie „Polskie korki”. Jest wykładowcą The Court of Master Sommeliers, uznanej za najbardziej prestiżową organizacją szkolącą adeptów sztuki sommelierskiej. Poza tym prowadzi warsztaty, szkolenia i seminaria na rozmaite tematy związane z branżą winiarską. Jest felietonistą „Food Service” – najlepszego polskiego magazynu dla profesjonalistów z branży HoReCA, gdzie w autorskiej kolumnie „Mam to w nosie” pisuje o tym, co w winie piszczy. 

Wino będzie podawane w kieliszkach Schott Zwiesel, których wyłącznym dystrybutorem jest Tom-Gast.

Dodatkowe informacje:
W celu zdobycia pełnego zakresu informacji pobierz specyfikację kursu, która znajduje się tutaj.

Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.

termin:
29 marca
godzina:
liczba miejsc:
ograniczona

Zamknij formularz

Cena:

zł / os.

Liczba miejsc:

Razem:

380

999

Posiadasz zaproszenie?

Dane osoby zapraszanej

Dane zamawiającego

Adres dostawy

Odbiór zaproszenia

płatność PayU

 

Dokonując zakupu potwierdzam, że zapoznałem się z regulaminem