WARSZTATY KULINARNE – KUCHNIA GRECKA
W ramach Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na warsztaty kuchni greckiej. Maja Skorupska zabierze nas w podróż po smakach słonecznej Hellady, której kuchnia uważana jest za kwintesencję kuchni śródziemnomorskiej. Cechuje się zdrowymi i prostymi daniami, które zaspokoją najbardziej wyszukane podniebienia. Podczas warsztatów kulinarnych opierać się będziemy na tradycyjnych produktach greckich.
Razem z Mają przygotujemy:
mousakę – zapiekankę z warstw bakłażana, ziemniaków i mięsa
tyropitaki – pierożki z ciasta filo z nadzieniem z fety i szpinaku
souvlaki wieprzowe – szaszłyki z pieczoną papryką
baklavę – ciasto filo przekładane orzechami i syropem
tradycyjne pieczone ciastka filo z fetą i miodem
tradycyjny chlebek grecki – pitę
tzatziki – dip z jogurtu i zielonego ogórka
grecki ser haloumi pieczony na chlebie pita z pomidorami
sałatkę grecką
Termin warsztatów:
17 sierpnia (sobota) godz. 10:00 – 13:00
Cena: 170 zł
Zapisy po adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Maja Skorupska – pasjonatka doskonałego jedzenia w wersji slow food, w wydaniu prostymi i na co dzień. Autorka bloga kulinarnego www.majaskorupska.blogspot.com, laureatka wielu konkursów kulinarnych, lektor języka angielskiego i fanka biegów długodystansowych. Uwielbia kuchnię śródziemnomorską, ale czerpie, co najlepsze z różnych kuchni całego świata.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: