WARSZTATY KULINARNE – OWOCE MORZA
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT wraz z Pawłem Zasławskim zaprasza na warsztaty kulinarne – owoce morza. Uczestnicy poznają rodzaje owoców morza, metody rozpoznawania świeżości, sposoby przerabiania oraz różne sposoby przygotowania ich w domowych warunkach. Dodatkowo do owoców morza przygotujemy domową focaccię z suszonymi pomidorami i rozmarynem.
Na warsztatach wspólnie wykonamy:
Krewetki w sosie z wina i masła, pomidorkami koktajlowymi i rukolą,
Gotowana ośmiornica z humusem, konfitowanym czosnkiem i tapenadą z oliwek,
Smażone przegrzebki z puree z marchwi, czarną soczewicą i marynowanym selerem naciowym,
Mule w białym winie z szalotką i świeżą natką z pietruszki,
Kalmary panierowane w panko z majonezem z chili, limonką i świeżą kolendrą,
Domowa focaccia z suszonymi pomidorami i rozmarynem,
Termin warsztatów:
14 września (sobota) godz. 14:00 – 17:00
Koszt: 190zł
Zapisy pod adresem: akademia@spot.poznan.pl
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektuLess Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: