WARSZTATY KULINARNE – SERY
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT zaprasza na nowe warsztaty z Gieno Mintkiewiczem. Tematem spotkania będą sery. Dowiemy się jak rozpoznawać sery, jak je przechowywać, przygotowywać czy przerabiać.
Wraz z Gieno przygotujecie:
gryczano-pszenne pierogi z wędzonym serem i cukinią
serowe creme brulee z chrzanowym karmelem
tatar z emilgraną, botwinką i rukolą w serowych salaterkach, i dodatek smażonych z czosnkiem bananów
kogel mogel z serem pleśniowym i malinami
dowiemy się również czym są (i jak je przygotować):
kurd, czyli suszone kulki serowe z różnymi ziołami
suszony twaróg
karton serowy
dojrzały kilkutygodniowy twaróg
umrzyk.
Termin warsztatów:
15 sierpnia (czwartek) godz. 11:00 – 14:00
Cena: 190 zł
Zapisy po adresem: akademia@spot.poznan.pl
Liczba miejsc ograniczona.
Gieno Mintkiewicz – Dziennikarz kulinarny, smakosz, największy znawca polskich serów zagrodowych. Od lat przemierza Polskę wzdłuż i wszerz – od Suwałk po Karkonosze, od Szczecina po Bieszczady w poszukiwaniu prawdziwych serów. Owcze, kozie, krowie, świeże i dojrzałe, pokryte szlachetną pleśnią i dymną skórką. W kuchni ceni tradycję, ale nie boi się zanurzyć kawałka roqueforta w gorzkiej czekoladzie a smażonego szczupaka podać z truskawkami.
Akademia Kulinarna SPOT. to EAT dołączyła do projektu Less Plastic – na warsztatach nie używamy jednorazowych opakowań plastikowych.
Wszystkie aktualne warsztaty znajdziecie również tutaj.
Cena:
zł / os.
Liczba miejsc:
Razem: